Gastron Parhaat – Soseutusvarustus Metos-padoille

( 3.2.2016 )

 

 

 


Gastro Helsinki 2016 – messuilla 16.-18.3.2016 Helsingin messukeskuksessa on nähtävillä paljon uusia ammattikeittiöiden arkea helpottavia ratkaisuja. Messuja ennen kokoontui jälleen arvovaltainen Gastron Parhaat -raati tarkoituksenaan arvioida ja nostaa esiin ammattikeittiöalan uusia tuotteita ja ratkaisuja. Metoksen tuotepäällikön ja keittiömestarin Paavo Lintusen ideoima ja toteuttama Soseutusvarustus Metos-padoille tuli komeasti valituksi yhdeksi Gastron Parhaat – tuotteeksi.

Palkittu innovatiivinen ratkaisu tekee sosekeittojen valmistamisesta padoissa nopeaa ja helppoa. Sen lisäksi se edistää työergonomiaa ja parantaa työturvallisuutta, koska sauvasekoitinta ei tarvitse enää liikutella käsin epäergonomisessa asennossa padassa olevan kuuman ruoan yläpuolella.

Soseutusvarustuksen avulla esimerkiksi 50 litraa porkkanasosekeittoa soseutuu automaattisesti täysin tasaiseksi vain viidesosassa siitä ajasta, joka siihen kuluisi, jos sauvasekoitinta joutuisi liikuttelemaan käsin. Kaiken lisäksi käsin tehdessä lopputulos ei aina ole tasainen. Myös koko sosekeiton valmistusprosessi kokonaisuutena nopeutuu merkittävästi. Esimerkiksi porkkanoita ei tarvitse pilkkoa, vaan ne voidaan kaataa suoraan pussista pataan. Näin vältytään myös kaikelta pilkkomisessa tarvittavien työvälineiden puhdistukselta.

Soseutusvarustus voidaan hankkia jälkeenpäin myös jo toimitettuihin Metos-patoihin. Tällä hetkellä valikoimassa on ratkaisut 40-100 -litraisille Metos padoille. Valikoima laajenee tulevaisuudessa myös suurempiin patoihin.

Tervetuloa messuille Metoksen osastolle 6a49 tutustumaan lähemmin tähän palkittuun, käytännönläheiseen ja innovatiiviseen ratkaisuun.